Återbruk ispirerat av halmgirlander

Att använda ett sugrör en gång och sedan kasta bort, gör mig lite olycklig. Så under en längre tid har jag kört sugrör i diskmaskinen och sparat. Tänk vad mycket pyssel det finns att göra av gamla sugrör! Nyaste idén är inspirerad av den långa traditionen att göra girlander av halmbitar. Detta fick jag och eleverna från Väderstad skola prova på i Skänninge för en tid sedan. Tänk att man kan göra så fina saker av pluttiga rester!! Halmbitar är tacksamt material, men om du kommer över resterna efter ett barnkalas så är det bara att diska sugrören och pyssla loss. Girlanderna på bilden gjorde jag och Alfons. Alfons klippte sugrör för glatta livet och trädde på tråd. Jag stod för varianten med tygbitar (som kan varieras med fyrkanter av pappersrester, gamla plastkassar eller varför inte godispapper…). Beskrivning finns här.

 

Vill du gå steget längre än en girland så låt dig inspireras av dessa oror (heter det så i plural?)

Den första finns på 365 saker du kan slöjda. Väldigt bra sida och fantastiskt fin oro! Kronan är gjord av hemslöjdsföreningarna i Helsingborg och Bosjökloster.

 

Den andra hittade jag på Göteborgs kulturkalas. Vilket hantverk!

Bookmark the permalink.

One Response to Återbruk ispirerat av halmgirlander

  1. Tua says:

    Tungan!! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *