Pompomblommor på röd gren

Jag hittade in på pompomfactory.com för ett bra tag sedan och insåg då att en dignande gren med pompomblommor var ett måste! Min variant är pärlemorvita blommor på en röd (färgen syns inte riktigt på bilden) cornellgren, lite juligare stil helt enkelt. Riktigt lyxig blir den  med många täta blommor! Jag har några papper kvar så blommorna på min gren kommer att bli fler. Något att tänka på dock är att tunna grenar inte håller för hur många som helst, jag har fått laga en gren redan…men det går ju inte att motstå det maffiga :)

 

Jag har använt silkespappersark i storleken 50cm x 70cm, med pärlemor lyster. Till min gren gick det åt fem ark.

Det finns olika sätt och ordningar att göra dessa på. Så här har jag gjort:

1. Klipp arket på hälften, först åt ena hållet sedan åt andra. Då får du fyra bitar a´ 25cm x 35cm.

2. Passa in alla fyra småarken så de ligger kant i kant på varandra. Använd gärna gem eller hårnålar så de ligger still.

3. Vik dragspel (vik i den riktningen som ger ett smalt dragspel med många vikningar). Jag har börjat vika 2cm breda veck men på slutet av varje bit har det nog snarare blivit 3 cm.

4. När hela arkbunten är ihopvikt, klipp rundade ändar. Jag har inte varit speciellt noggrann med formen, det blev bra ändå!

5. Som fäste har jag använt piprensare (en hel för långa fäständar eller en tredjedel för riktigt korta). Vik den på mitten, lägg den om dragspelet (mitt på dragspelet) och tvinna ihop  ändarna något varv (dragspelet ska inte rynkas mer).

6. Fäll upp en sida i taget och dela skikten. Detta är svårt att beskriva, men kolla på filmen om du vill veta mer!

7. Puffa och frisera tills du är nöjd. Fäst i en gren med hjälp av piprensarändarna.

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *