Ljus i kakform

Det blev en lång vinterpaus för inlägg, men jag har inte förvunnit!

I födelsedagspresent fick jag av mina kära släktingar Mia och Bengt ett ljusstöpar-kit. Min första ljusgjutarsession resulterade i ”värmeljus” i kakformar. Eftersom det var just kakformar kunde jag inte låta bli att dekorera dem som små bakelser. Nu gäller det bara att hålla sig från att äta upp dem :)

Jag har använt ljusmassa, färg för ljusmassa och ritpennor för ljus. Väldigt bra med instruktioner på paketet! Kakformarna har jag fyndat på second hand (köper några varje gång jag är där för de är ju så användbara till allt:) och vekeshållarna kommer som sagt från urbrunna värmeljus. Vekeshållarna är ihopklämda runt den gamla veken, men de gick att bända öppna med en tunn strumpsticka. För att hålla vekens ovandel på plats under gjutningen så har jag knutit den runt en gammal tändsticka som vilar på kakformens kant.

Alfons är för liten för att hantera smält ljusmassa, men välja färg i processen är ju ofarligt och att pynta med ljusfärg funkar både på egengjorda ljus och köpta ljus!!

 

Bookmark the permalink.

2 Responses to Ljus i kakform

  1. klockarbarn says:

    Men det var ju ett smart tips att använda vekeshållaren från utbrunna ljus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *