Magiska vandringsstavar

När hela familjen Bly var ute i skogen i förra veckan blev jag alldeles nostalgisk när jag såg alla långa fina grenar på marken. För när jag var liten gjorde vi ofta vandringsstavar när vi ville känna oss extra skogsmulliga :)

Så här är mitt bidrag till Pysselstafetten, vår version av vandringsstavar av den Magiska sorten! Vi har pysslat på dem lite då och då, det passar att göra lite i taget eftersom tålamod kan vara kort och torktid lång ;)

Eftersom vi hade en lekdeg som låg hemma och väntade blev det naturligt att namnmärka stavarna med lekdegsbokstäver. Lekdegen visade sig vara extra kladdig. Lite svår att göra bokstäverna av (de blev utdragna här och var) men lätta att få fast på grenen. Mattias och Alfons gjorde bokstäverna med alfabetskakmått (saknar du bokstäver är ju bockar och hjärtan också roliga att ha på) och jag satte fast dem runt grenarna.

Det var bara att lägga bokstav för bokstav runt grenen, rädda dem som behövde räddas och klappa fast. Efter torktid verkar de sitta riktigt bra, men jag kan tillägga att vi inte slitit så hårt på dem än.

Eftersom den gröna lekdegen inte såg tillräckligt rolig ut målade vi bokstäverna med hobbyfärg. För att namnmärkningen ska hålla för skogsfukt lackar jag på och runt bokstäverna med decoupagelack.

Alfons är väldigt förtjust i att stansa i papper. Så nästa pyntning blev pappersstjärnor. Alfons stansade stjärnorna av blandade pappersbitar och jag limmade på dem med UHU lim (min absoluta limfavorit). När limningen torkat lackade jag även stjärnorna med decoupagelack.

 Så här ser limflaskan och decoupagelackflaskan ut…och stansarna (OBS jag är inte mutad, jag bara gillar grejorna ;).

Ingen Magisk vandringsstav är riktigt magisk utan nåt roligt i toppen. Eftersom piprensare är barnvänligt och formbart så fick det blir fastlindade fjärilsspröt.

Avslutningsvis greppade vi vandringsstavarna genom att linda runt tygremsor som vaddering. Då blir det mjukt och skönt att hålla i staven! Även här använde jag favoritlimmet.

Nu är familjen Bly redo för härliga höstpromenader…eller rättare sagt Mattias och Alfons är redo. Min gren var murken på mitten och gick av, så jag ska hitta en bra förlängningsgren och fästa min snygga topp med silvertejp, metalltråd och kanske en tygremsa eller två…

I dag är alltså Pysselstafettens första dag. I morgon skickar jag över stafettpinnen till Elin via 20131006-141047.jpg target=”_blank”>Men snälla mamma, Denice via Mina pyssligheter och Petra via Kolossalts pyssligt.  Jag ser verkligen fram emot alla pysselidéer som dyker upp under stafetten!!

Bookmark the permalink.

8 Responses to Magiska vandringsstavar

 1. Stina says:

  Så snygga! Dessa eller liknande kommer att göras här hemma! :-D
  Härligt att vi är igång med Pysselstafetten nu! :-)

  • Pysslamer.se says:

   Ja, det är jätteroligt Stina! Ska bli så kul att få se allas idéer :)
   Jag håller utkik efter kommande bilder på vandringsstavar så jag kan länka :D

 2. lopplisa says:

  Jättefina stavar!! Handlaget som småpysslaren har, bådar riktigt gott för framtiden! Förresten.. sitter magin i att man alltid hittar rätt? skulle det passa fint med en i mina ägor också. Saknar nämligen lokalsinne, men mest i stadsmiljö faktiskt!

  • Pysslamer.se says:

   Tack Lopplisa! Magin sitter nog mest i att man orkar gå mycket längre…och att man har roligare trots att man går vilse ;) Tyvärr har jag inte märkt någon förbättring av mitt taskiga lokalsinne.

 3. Stina says:

  Vad fina! Ni ser ut att ha så roligt! Smart att göra nåt av alla de där pinnarna som visst alla barn gillar att samla på.

 4. Spännande både med stavar och magi, får se om det blir något vi provar här hemma. Kan tänka mig att dottern skulle gilla delen med piprensarna bäst…
  Trevlig kväll!!
  //Petra

  • Pysslamer.se says:

   Piprensare är ju himla roligt att pyssla med. Det kanske slutar med att din dotter fyller hela staven med piprensare :-) Det kanske ger extra magi ;)
   Ha det gött Petra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *