Sticklingar

Under förberedelserna av Återbruksmässan i Linköping upptäckte jag en ny hobby att nörda in mig på: Sticklingar. Det är ju ett fantastiskt sätt att göra en massa nya krukväxter som tilltalar min ”kan själv” mentalitet. Innan har jag satt någon sporadisk ampellilja i ett vattenglas. Men nu ska här odlas!

Jag har googlat hejvilt och hittat alla möjliga bloggar och grupper som nördat (världens bästa ord förövrigt) in sig på en speciell sorts växt. Så älskar man hoyor, pelargoner eller något annat specifikt finns det mycket att hitta! Själv ville jag ha mer allmänt om alla möjliga växter. Det viktigaste jag har lärt mig är att inte ställa sticklingen i vattenglas utan att sticka ner den i jord och hålla den ordentligt fuktig. 

Liten sticklingsskola

 

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *