Färgglada fodral av minilappar

Skulle det kunna vara våren som väcker önskan efter mer färg eller är det bara så att glada tyger alltid piggar upp. Just nu syr jag lappteknik här hemma så det står härliga till!  Blir du också sugen? Här nedan finns beskrivning på hur du gör

Båda fodralen är sydda av samma antal och lika stora lappar. Det stora har jag sytt med nålen i högerläge och pressarfoten i kanten. Det andra har jag sytt med nålen i mittenläge (normalläge). Det gör väldigt stor skillnad!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lägg upp lapparna 10×3.

 

 

 

 

 

 

 

Börja jobba radvis.

 

Tänk på att lägga lapparna räta mot räta (fina sidan mot fina sidan) när du syr ihop!

 

Sy ihop raderna med varandra. Sikta in skarvarna så de passar ihop.

 

 

11. Lägg foder och lappstycket räta mot räta. Sy ihop på kortsidorna.  12. Vik nu så att fodret ligger dubbelvikt på ena sidan och lappstycket på andra. 13. Tänk på att lämna en öppning i fodret när du syr ihop kanterna.

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *