Idésprutan

Min vän Tua har kommit på en väldigt rolig idé och den har nu fått namnet idésprutan. Så här fungerar den: Om du berättar vad du har för grejer att redoa (återbruka/göra om) så kommer jag med en eller flera idéer på vad det kan bli.

Om du till exempel har en gammal yllemössa så föreslår jag att du går ut i skogen och hämtar en stor rundad sten (i huvudstorlek). Dra mössa över stenen och sy i hop. Använd sedan såpa och varmt vatten för att filta ihop mössan så den blir tjockare och passar som hansken på handen (eller mössan runt stenen:). Vips har du en gosig stenprydnad/liten pall till vinterträdgården/tyngd för att hålla tidningsåtervinningen på plats osv. Nu har ju inte alla tillgång till stora rundade stenar runt husknuten. Men då kan du sy en innerkorg (som passar i mössan) i ett grövre tyg (kanske har du en gammal kasse av canvas liggande…). Sammanfoga sedan de båda ”påsarna” i ovankant och använd kreationen för att hålla det nybakade/nyuppvärmda/rostade frukostbrödet varmt.

Skriv vad du har för grejor här nere i kommentarsfältet eller maila till pysslamer@hotmail.com. Kommentarsfältet har fördelen att det är smidigt och det är roligt med kommentarer. Mailen har fördelen att du kan skicka bild på grejorna och det vill jag gärna få…(Om du har en lösning på hur man får det bästa av båda världarna så berätta berätta :)

Hur svaren ser ut kommer bli lite olika. Ibland en snutt beskrivande text (som här ovan), i bland en bild på vad jag totat ihop av liknande material och ibland en mer ingående beskrivning…det beror lite på!

Jag tycker att det ska bli fantastiskt roligt och jag hoppas  på många inskickningar!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *