Makraméknut rak

Makraméknuten går att variera så du får en rak snodd eller en vriden. Det finns makramégarn i olika grovlekar, men man kan använda många olika garn och snören beroende på önskat resultat. Det är bara att prova sig fram! Nedan finns beskrivning och instruktionsfilm till rak makraméknut.

Instruktionsfilm!

 

Beskrivning

 

1. Du behöver två bitar garn. Räkna så här: Det garn som syns minst: önskad färdig längd x 2, addera (+) 20 cm. Det garn som syns mest: önskad färdig längd x 10. Kan dock variera beroende på tjocklek på de olika garnerna. (Om du vill ha ett 20 cm långt armband behöver du  20×2+20=60 cm av garnet som syns minst och 20×10=200 cm av garnet som syns mest).

 

2. Vik båda garnen dubbla och sätt fast i önskad pryttel (nyckelring, smyckesknäppe, garnögla …). Lärkhuvud är en bra knut att fästa med.

 

3. Knyt ihop de långa garnen i en tillfällig knut och spänn antingen med nålar på en tretexplatta, anslagstavla eller liknande, alternativt drar du genom ett skärp och fäster i midjan. (Om du gör ett kort arbete knyter du i ändarna. Gör du ett längre knyter du lagom långt in och flyttar sedan knuten allt eftersom det behövs)

 

4. Knyt sedan makraméknutar som på bilderna. Dra åt ordentligt mellan varje knut. Upprepa tills du är nöjd med längden (tänk på att spara tillräckligt mycket ändar för att avsluta).

 

 

5. Det går att avsluta på ett oändligt antal sätt. Knyt fast pärlor, knäppen, gör knut och fransa garnet till en tofs, gör en fyrfläta… Tänk dock på att det ska hålla, så limma gärna knutarna ordentligt!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *