Pärlor av remsor

Låt kreativitetet flöda och gör pälor av dina överblivna remsor av tyg, papper eller plast. Här finns en instruktionsfilm av Erin Bassett, samt kompletterande instruktioner. Erins pärlor är av kardstock och filmen är på engelska men kan vara till nytta oavsett språkkunskaper!

 

Så här gör du:

1. Starta med att klippa till remsor. Längre remsa ger tjockare pärla. En trinagelformad remsa ger fin effekt och är den variant som kräver minst för att bli profsig. Vill du ha helt avhuggna kanter ska remsan i stället vara lika bred hela vägen.

 

2. Om du jobbar med mjukt material som tyg eller tunnare papper så ger sugrör bra stadga. Klipp av en bit sugrör, lite kortare än remsans kortsida. Tips! Jag brukar diska använda sugrör i diskmaskinen och återanvända dem när jag gör pärlor. Ställ dem i bestickskorgen eller trä dem på tallrikshållarpinnarna. Heja återbruk!

 

3. Rulla remsan runt sugröret (eller runt något tunt och runt om du ej använder sugrör, en strumpsticka till exempel) och stryk på lim allt eftersom så det fäster (limma inte längst in om du rullar runt något som skall tas bort efteråt).

 

4. Lacka hela pärlan eller låt ytan vara obehandlad, helt efter smak!

 

One Response to Pärlor av remsor

  1. Pingback: Pärlor, pärlor och pärlor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *