Triangelalbum med sydda flikar

Det här triangelformade albumet har lite mindre plats eftersom det är just triangelformat, men det är ju kul med olika former! För att få en ostyrig stil har jag lagt till asymmetriskt ditsydda flikar. Flikar är ju både snyggt och praktiskt att ha i sitt album!

Albumet på bilden har jag som presentlista, varje sida har ett namn, och där skriver jag saker som jag kommer på att olika personen vill ha i present. Väldigt bra att ha när födelsedagar närmar sig!

 

Beskrivning

1. Klipp eller skär till önskat antal kvadrater av papper till sidorna i albumet (mitt är 10cm x 10cm). Varje kvadrat blir två blad i albumet. Du behöver även en kvadrat i lite grövre och extra snyggt papper/papp till pärmen.

 
2. Vik alla kvadrater dubbelt på diagonalen.

3. Klipp ut flikar i olika papper,  storlekar och former. Om du vill ha den ostyriga stilen rekommenderar jag att klippa på fri hand, och gärna lite snett!

 
4. Nu är det dags att placera ut flikarna. Jag tycker det är enklast att sätta fast gem lite här och var för att se var flikarna ska sitta. Då kan man nämligen sätta sidorna i rätt ordning och se hur det ser ut i stängt läge.

 
5. När du är nöjd med placeringen är det dags att sy fast flikarna. Ta bort ett gem i taget och sy dit fliken med raksöm. Sy en ruta med ett kryss i, antingen på fri hand eller så för-ritar du.

 
6. Du kan antingen bara klippa av ändarna när du sytt  fast en flik, eller så sätter du en pyttedroppe med lim vid ändarnas hål för bättre hållbarhet.

 
7. Alla flikar är nu på plats. Dags att sätta ihop albumet. Det finns många sätt att binda ihop ett album. Antingen kan du häfta ihop det i ryggen. Ett annat sätt är att göra två hål i ryggen, trä igenom ett fint band och knyta en rosett på utsidan…

 
8. Albumet är nu klart att dekorera, skriva i, klistra in bilder i… låt fantasin flöda!

 

One Response to Triangelalbum med sydda flikar

  1. Pingback: Triangelalbum med sydda flikar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *